Ingrediënten
Een Philadelphia voor iedereen
We hebben een brede range van Philadelphia productenZin om te experimenteren?
Wist je dat?
Wanneer je Philadelphia kuipje op is, hoef je deze niet weg te gooien. Er zijn tal van manieren om deze opnieuw te gebruiken.
Methode
1
VOOR DE MARMELADE VAN SINAASAPPEL
Leg de sinaasappels in een pan met water. Breng vervolgens aan de kook & laat 2 uur zachtjes koken. Laat de sinaasappels uitlekken & snijd in dunne plakjes. Hak de plakjes fijn en leg terug in de pan.
2
Voeg het citroensap & water toe aan de fijngehakte sinaasappels. Voeg kristalsuiker toe en roer door elkaar. Zet op een laag vuur en roer, zodat de suiker oplost. Breng terug aan de kook & laat ca. 20 min. zachtjes koken.
3
Eenmaal klaar kun je de marmelade in de grote bowl gieten (bodem) en/of in een aparte kom laten afkoelen. Je mag deze ook in de koelkast plaatsen zodat de marmelade mooi opstijft.
4
VOOR DE GEDROOGDE SINAASAPPELSCHILLEN (TOPPING)
Verwarm de oven voor op 110 °C en bekleed een schaal met bakpapier. Beleg deze met enkele dungesneden sinaasappelschillen (1 sinaasappel is ruim voldoende).
5
Bak ongeveer 2-3 uur en draai elke 30 min de schijven om. Het is de bedoeling dat deze crispy en droog worden. Laat deze vervolgens volledig afkoelen.
6
VOOR DE PHILADELPHIA SINAASAPPEL CUSTARD
Rasp de schil van de sinaasappels en pers deze tevens uit.
7
Splits de eieren (je hebt enkel het eigeel nodig) en klop het eigeel los. Zet even apart.
8
Doe de Philadelphia Original & mascarpone in een kom en klop deze los en romig. Voeg ¾ van het vers geperste sinaasappelsap en rasp toe en spatel dit door.
9
Voeg vervolgens de rietsuiker, de vanillesuiker, het eigeel & de marsala toe. Mix rustig alles tot 1 geheel. Zorg ervoor dat er geen klonten meer ziet. Zet vervolgens de Philadelphia Sinaasappel custard in de koelkast.
10
TUSSENTIJDS
Zet vervolgens espresso en giet in een kommetje. Voeg ook het resterende sinaasappelsap hieraan toe en zet apart.
11
Schil de schillen van de overgebleven sinaasappels (3 tal stuks) en snijd deze in halve ringen.
12
OPBOUW SINAASAPPEL TIRAMISU TRIFLE
Eénmaal de nodige voorbereidingen getroffen zijn, kun je starten met de opbouw. Neem één grote bowl & verdeel de marmelade van sinaasappel over de bodem. Zorg ervoor dat dit een mooie egale laag vormt.
13
Dompel de lange vingers in de espresso en sinaasappelsap mix. Leg dan 2 lagen lange vingers bovenop de marmelade. Verdeel deze mooi over de gehele oppervlakte van de bowl.
14
Breng vervolgens een rijkelijke laag van de Philadelphia Sinaasappel Custard bovenop. Verdeel gelijk over het laagje.
15
Dompel vervolgens opnieuw wat lange vingers in de espresso en sinaasappelsap mix. Leg opnieuw 2 lagen lange vingers boven deze custard.
16
Breng vervolgens opnieuw een rijkelijke laag van de Philadelphia sinaasappel custard aan. Normaal komt deze mooi gelijk met de bovenkant van de bowl.
17
Vervolgens verdeel je de halve ringen sinaasappel bovenop. Zorg ervoor dat deze elkaar lichtjes overlappen.
18
Breng de resterende custard in het midden van de bowl (bovenop de sinaasappelringen) aan. Dop hierin enkele gedroogde appelsienschijven.
19
Werk het geheel af met een rijkelijke laag cacaopoeder & de Côte d’Or hagelslag. Werk af met eventueel nog met wat rood fruit. Plaats vervolgens voor minstens 1 uur in de koelkast om uit te harden.
20
Je kunt dit als sharing dish serveren en/of met een grote lepel verdelen in mooie schaaltjes! Deze tiramisu trifle is relatief zoet, maar overheerlijk! Eet smakelijk.
PRO TIP Bewaar wat sinaasappelsap apart. Dit kun je straks nog gebruiken om toe te voegen aan de espresso, waarin je de lange vingers dompelt.
PRO TIP De sinaasappelschillen kun je ook met suiker te karamelliseren op de pan. Dit maakt ze iets minder hartig, maar neemt minder tijd in beslag.
PRO TIP Je kunt uiteraard ook sinaasappelmarmelade kopen. Maar home-made geeft altijd dat tikkeltje extra aan je dessert!
PRO TIP Heb je geen grote bowl in huis? Don’t worry! Je kan deze triffle ook maken en serveren in kleinere kommetjes! Altijd leuk als deze doorzichtig zijn, zodat je de laagjes ziet!
Ga je gang, vraag ons alles