Ingrediënten
Een Philadelphia voor iedereen
We hebben een brede range van Philadelphia productenZin om te experimenteren?
Wist je dat?
Wanneer je Philadelphia kuipje op is, hoef je deze niet weg te gooien. Er zijn tal van manieren om deze opnieuw te gebruiken.
Methode
1
VOOR DE BEREIDING VAN DE ZELFGEMAAKTE PANNENKOEKEN
Zeef de bloem met de vanillesuiker. Maak in het midden een kuiltje, breek daarin de eieren. Roer alles door elkaar met een garde.
2
Schenk er 300 ml melk bij. Roer tot een glad mengsel.
3
Klop de rest van de melk door het beslag, zodat het lichter wordt. Vind je het beslag nog te dik, voeg dan eventueel nog wat extra melk toe (in totaal heb je 500 à 600 ml melk nodig).
4
Je krijgt al een mooie pannenkoekentaart met 5-6 tal laagjes. Dit maakt het ook aansnijden ook makkelijker.
5
VOOR DE PHILADELPHIA FROSTING
Klop met een keukenmixer de slagroom stijf en zet apart.
6
Voeg vervolgens de Philadelphia Original toe met een spatel. Voeg vervolgens de poedersuiker & vanille-extract toe en klop tot dat alles opgenomen is.
7
Spatel tot slot de opgeklopte slagroom er doorheen. Eventueel kun je nog even kort met de keukenmixer erdoorheen gaan (max 15 seconden). Zet de Philadelphia Frosting in de koelkast.
8
VOOR DE MELKCHOCOLADE GANACHE
De eenvoudigste manier is om de Milka Melkchocolade au bain-marie te smelten. Zet hiervoor een pannetje water op het vuur met een kom erin. Hierbij mag er geen water in het kommetje komen. Breng het water aan de kook.
9
Breek de Milka Melkchocolade in grove stukken & voeg in het kommetje. Laat op een rustig vuurtje smelten. Roer dit regel matig om.
10
Giet de Milka Melkchocolade ganache in een serveerkommetje.
11
OPBOUW PANNENKOEKENTAART
Leg 1 pannenkoek op de serveer- / taartenschaal. Bestrijk deze rijkelijk met de Philadelphia Frosting. Beleg vervolgens rondom met blauwe bessen en gehalveerde goudbessen. Leg daarna een nieuwe pannenkoek er bovenop.
12
Bestrijk wederom met de Philadelphia Frosting en het verse fruit. Ga zo door tot alle pannenkoeken op zijn. Laat de pannenkoekentaart opstijven in de koelkast.
13
Net voor het serveren: Topeer af met blauwe bessen, gehalveerde goudbessen, eetbare bloemen, een gehalveerde passievrucht & een takje verse munt. Giet de warme Milka Melkchocolade ganache bovenop de pannenkoekentaart en laat deze mooi langs de zijkanten afdruipen. Dit geeft een feestelijke uitstraling.
Eet smakelijk!
PRO TIP Het is de bedoeling dat je de chocolade warm serveert!
PRO TIP Je kunt de pannenkoekentaart ook opbouwen in een springvorm en deze nadien 3-4 uren in de koelkast bewaren (of zelfs de dag ervoor maken) om voldoende te laten opstijven. Hoe beter de textuur samen hecht, hoe makkelijker het is aan te snijden.
PRO TIP Je krijgt al een mooie pannenkoekentaart met een 5 à 6 tal laagjes. Dit maakt het aansnijden iets makkelijker.
Ga je gang, vraag ons alles